-20%
A tőke a 21. században, az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb visszhangot kiváltó közgazdasági témájú könyve új dimenziókat nyit meg a gondolkodásban. Kikerülhetetlen mindazok számára, akik érteni vagy újraértelmezni kívánják, miként jutottunk el a 21. századig. Mi mindenre kell figyelnünk, ha hiszünk abban, hogy a demokrácia képes érvényesíteni a közösségi érdek elsőbbségét a madánérdek felett úgy, hogy közben megőrzi a gazdasági nyitottságot és elkerüli a protekcionizmus és a nacionalizmus csapdáját.

A vagyon eloszlása napjaink egyik legvitatottabb kérdése. Mennyire ismerjük a vagyoni és a jövedelmi egyenlőtlenségek természetét és alakulását az elmúlt idestova három évszázadban és különösen napjainkban? Vajon a magánvagyonok felhalmozásának dinamikája elkerülhetetlenül oda vezet, hogy a gazdaság egyre kevesebb kézben összpontosul? Vagy a növekedés, a verseny és a technikai fejlődés csökkentheti, kiegyensúlyozhatja a társadalmi egyenlőtlenségeket?

Thomas Piketty könyve a tőkefelhalmozás, a vagyonosodás, az elszegényedés, az egyenlőtlenségek törvényszerűségeinek történelmi tablója. Több országra vonatkozó elemzéseket foglal magába, és forradalmian új nézőpontból vizsgálja a kapitalizmus közgazdaságtanának téziseit. Bizonyítja, hogy a jövedelmek és a vagyon története mindig is mélyen átpolitizált, kaotikus és kiszámíthatatlan volt, amit nagyban befolyásolnak az egyes társadalmak egyenlőtlenségéről alkotott elképzelései.
Ár: 6 800 Ft    
Megtakarítás: 1700 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

940 g

Méret:

163 x 230 x 32

Oldal:

704 oldal

Kötésmód:

ragasztott kartonált

ISBN:

9630981910

Kategória:

Gazdaság, üzlet

Sorozat:

-

Eredeti cím:

A tőke a 21. században

Eredeti ár:

8 500 Ft (megtakarítás: 1700 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek