-20%
Az alkotás fő irányvonala a reményteljesség. Az olvasók elkísérhetik a főhőst a gyermekéveitől érett nő koráig, amely út korántsem egyszerű. Egy élettörténetet mutat be, és emellett egy magyar társadalmi korrajzot is ad az '50-es évektől a '80-as évek közepéig, érintve például az '56-os eseményeket egy gyerek szemével, és a szocializmus rendszerét is felnőttként látva.
Középpontban az egyén áll, olyan problémák megvitatásával, amelyekben az olvasók széles rétege a saját életére ismerhet.

"...Még aznap estefelé Terike elkísérte Jutkát a temetőbe. - Itt fekszik anyád! - szólt oda kurtán. - Most már gondozhatod a sírját..."

"...Letörli csuklóján lógó ingujjával a pörköltzsír maradékát a szájáról, nagyot iszik a pléhbögréből. Egy jóízűt böffent, úgy folytatta: - Az nem jó, fiam. Az okos asszony Istenverése. Az hamar túljár az eszeden. Azt nem tudod irányítani. Egy asszonyt pedig irányítani kő..."

"... Jutka alig várta, hogy végre aláírhassa nevét a nagykönyvben, csak már legyen vége. Pukkant a pezsgődugó, János koccintott a tanúkkal, a tanácselnökkel, Jutka poharát is kiitta.
- Te még most sem iszol? - nézett rá újdonsült feleségére. - Még az esküvődön se?..."

"...- Elmegyünk, Petikém! - szólal meg halkan. - Megígértem neked, hogy elmegyünk. Megszökünk apádtól, eltűnünk. Azt még nem tudom, hogyan, de sikerülni fog, megígérem. Türelmesnek kell lenned még egy kicsit, és nem szólni senkinek..." (részlet a könyvből)

"1949-ben születtem. Gyermekként megtapasztaltam az emberi természet jó és rossz oldalát. Szerettem volna boldog, sikeres feleség és családanya lenni. Megmutatni a világnak és saját magamnak, hogy képes vagyok rá. Korán rájöttem, hogy minden akadály sok-sok szeretettel és kitartással legyőzhető! Az, hogy élhetünk és életet adhatunk, a Teremtő legnagyobb ajándéka." (Maurer Kati)
Ár: 2 320 Ft    
Megtakarítás: 580 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

440 g

Méret:

147 x 210 x 18

Oldal:

328 oldal

Kötésmód:

ragasztott kartonált

ISBN:

6155007903

Kiadó:

Garbo Kiadó

Kategória:

Irodalom

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Felmosórongy az asztalon

Eredeti ár:

2 900 Ft (megtakarítás: 580 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek